zondag 13 december 2009

Nieuws dat de voorbije week de voorpagina net niet haalde


Te dikke albino-egel moet op dieet


Snowball, de albino-egel die begin dit jaar in Groot-Brittanië werd gevonden, moet dringend op dieet. Het stekelige dier at zijn hele leven proteïnerijk hondenvoer en weegt liefst 1,5 kilogram. Dat is ongeveer drie keer zoveel als normaal. Het personeel van een dierenkliniek in Aylesbury helpt Snowball nu om zijn overtollige gewicht kwijt te spelen. De egel moet een crashdieet volgen op basis van vetarme koekjes voor jonge katten. Bovendien wordt Snowball onderworpen aan een zwaar loop- en zwemschema. Hij is ondertussen al 38 gram afgevallen.


Ontplofte kauwgum wordt student fataal


In het Oekraiënse Kronotop is een scheikundestudent gestorven nadat een stuk kauwgom ontplofte in zijn mond. Toen de ouders een enorme knal hoorden, snelden ze naar de slaapkamer van hun zoon. Daar troffen ze hem dood aan. Door de klap was het onderste deel van zijn gezicht weggeblazen. De 25-jarige jongeman had de gewoonte zijn kauwgom in citroenzuur te doppen om er extra smaak aan te geven. Maar de student scheikunde vergiste zich zaterdag en dopte de kauwgom in een explosief poeder.


Zien drinken doet drinken

Jongeren die naar een film kijken waarin veel alcohol gedronken wordt, gaan zelf ook meer drinken. Vooral mannen blijken hier gevoelig voor. Dat blijkt uit een onderzoek van de Nederlandse Renske Koordeman. Ze liet een groep jongeren kijken naar de film “What happens in Vegas”, waarin hoofdrolspelers Cameron Diaz en Ashton Kutcher een grote hoeveelheid alcohol verzetten. Een andere groep jongeren keek naar een bravere versie van de film. Daar werden alle fragmenten waarin alcohol werd gedronken, uitgeknipt. De groep die naar de originele versie met veel alcoholconsumptie keken, liepen tweemaal zo vaak naar de koelkast om een biertje te nemen.


Mannen willen geen lange benen (bij vrouwen)

Dat mannen houden van vrouwen met lange benen is een mythe, zo hebben Britse onderzoekers ontdekt. “Mannen denken dat ze lange benen verkiezen, maar in werkelijkheid willen ze benen die in proportie zijn met de rest van het lichaam”, luidt de conclusie van het onderzoek. Tijdens de studie kon een panel van mannen foto's van vrouwen in bikini bekijken. Het overgrote deel koos systematisch voor dames waarvan de benen even lang waren als het bovenlichaam.


Pil maakt stijltang overbodig

Goed nieuws voor wie niet urenlang in de weer wil zijn met stijltangen. Wetenschappers in Australië werken aan een pil die krullend haar steil kan maken. Ze ontdekten het gen dat verantwoordelijk is voor krullend haar. Volgens professor Nick Martin is het enkel nog kwestie van tijd voor de pillen beschikbaar zijn, en zo de stijltang vervangen. Deze ontdekking maakt het bovendien mogelijk te voorspellen of een baby steil of krullend haar zal hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten